fbpx

  Preverite aktualno akcijo, samo še do konca meseca!   

07 39 35 750 info@peci-keramika.si
Zgodovina

Zgodovina

Ustanovitev

Družba Peči Keramika d.o.o. je prevzemnica proizvodnega programa družbe “Tovarne šamotnih peči, štedilnikov Keramika” Josipa Klemenčiča, Novomeščana, ki je leta 1901 iz majhne pečarske delavnice začel graditi tovarno.

Po prvi svetovni vojni je pečarski mojster Josip Klemenčič v Bršljinu (današnja lokacija Špara) zgradil eno prvih tovarn na Dolenjskem.

Začetki

Izkušeni pečarski mojster je nadaljeval s proizvodnjo keramičnih peči in kaminov ter keramičnih ploščic. Njegova usmerjenost na evropski trg in potrebe po razvoju in povečanju prihodkov so privedle tudi do tega, da je s pomočjo dveh tujih strokovnjakov začel proizvajati okrasno in uporabno keramiko. Ponujali so vaze, palčke, krožnike, pepelnike in razne spominke. Poleg omenjenega so izdelovali izdelke po naročilu za razstave in za splošno prodajo.

Družbeno podjetje

Ob obisku kraljice Marije na proslavi 50-letnice šmihelskega samostana so ji podarili vazo, ki jo je krasila podoba šmihelskega samostana in cerkve. Svojo uspešno proizvodnjo je družba nadaljevala vse do konca druge svetovne vojne. Ustanovljeno je bilo državno podjetje Keramika, katero je pod tem imenom delovalo do leta 1981, ko je prešlo v sestav dolenjskega gradbenega velikana GIP Pionir Novo mesto, v katerem je delovalo pod imenom PIONIR KERAMIKA d.d.

Notranji odkup

Po propadu GIP Pionir leta 1996 zaposleni odkupijo proizvodni program in družba nadaljuje tradicijo proizvodnje vseh vrst lončenih peči, kaminov, štedilnikov, kmečkih (krušnih) peči in širi svoj program s toplozračnimi pečmi (peči z LTŽ kurišči). Poleg proizvodnje in montaže družba izvaja zaključna dela v gradbeništvu, predvsem polaganje vseh vrst keramike.

Danes

Smo podjetje z dolgoletno tradicijo, lastno proizvodnjo pečnic in šamotov ter izbrano ponudbo pečarskega materiala in kvalitetnih izdelkov za ogrevanje prostorov ali ustvarjanje kulinaričnih užitkov (lončene peči, krušne peči, moderni toplozračni kamini s kaminskimi vložki, zidani štedilniki, odprti kamini, pizza peči). Imamo tudi strokovni servis za popravilo ter vzdrževanje peči in kaminov. Na nas pa se lahko stranke obrnejo tudi glede načrtovanja in izvedbe dimnika. Po izboru stranki izdelamo računalniški tridimenzionalni načrt, na osnovi katerega izračunamo ponudbo. Naročen kamin ali peč pa izdelajo naši izkušeni pečarji. Naši izdelki zadostujejo vsem veljavnim slovenskim in evropskim predpisom. Vsi naši kaminski vložki pa imajo 5-letno garancijo in so zrakotesni. Namenjeni so tudi za ogrevanje nizkoenergetskih stanovanjskih hiš z rekuperacijo.

Zakaj smo prava izbira?

Bogate izkušnje
Kvaliteta bivanja
V harmoniji z naravo
Strokovna pomoč