fbpx

  Preverite aktualno akcijo, samo še do konca meseca!   

07 39 35 750 info@peci-keramika.si
Toplozračni kamini – pogled na ogenj, ter prava toplota

Toplozračni kamini – pogled na ogenj, ter prava toplota

Toplozračni kamini so sestavljeni iz kaminskega kurišča, obloge sistema dimovodnih cevi in toplozračnih rešetk z regulacijo ali pa brez nje. Obloga toplozračnega kamina je praviloma izdelana iz naravnih materialov ki ne akumulirajo toplote, kot so predvsem: kamen, železo, plinobeton (siporeks), mavčne plošče.

Značilnosti toplozračnih kaminov so naslednje:

  • omogočajo neposreden pogled na igro plamena
  • imajo vgrajeno kaminsko kurišče (SUPRA, SCHMID, KOBOK, STARTHERM,…)
  • začetek ogrevanja prostorov že v 15-20 minutah po začetku kurjenja
  • po prenehanju kurjenja se relativno hitro ohladijo (cca 1-2h)
  • z ustrezno razporeditvijo toplozračnih rešetk imajo možnost ogrevanja več prostorov hkrati
  • možnost vgradnje toplovodnega kurišča ali SCHMID dodatka za centralno kurjavo (odprt sistem z zalogovnikom).

Kamini ugodno

Potreben je dimovodni kanal (dimnik) vsaj 180 mm premera in minimalne višine cca 4,5 m, računajoč od priključka pa do vrha dimnika. V posebnih okoliščinah jih je možno priključiti tudi na manjši presek dimnika v kolikor je višina dimnika večja in zagotavlja potreben podtlak vsaj 12-14 Pa. Dimniki so keramični (šamotni) ali pa iz nerjavečega jekla. Obvezno je zagotoviti dovod svežega izgorevalnega zraka od zunaj, praviloma s cevjo premera minimalno 125 mm, za kurišča večjih moči in kurišča za uporabo pri odprtih (dvignjenih vratih ustrezno večjega premera. Odpiranje vrat kaminskega kurišča je na stran (levo-desno), navzgor (dviganje v napo) praviloma iz prostora, lahko tudi iz sosednega prostora (kurišča SUPRA Dubleface ali kurišče SCHMID).

Toplozračni kamini se izdelujejo po naročilu v oblikah in obdelavah po želji strank, seveda v okvirju tehničnih možnosti na mestu vgradnje.

Toplozračne peči so primerne za uporabo v objekti in prostorih kjer je potrebno prostor hitro segreti in so manj primerne za stalno ogrevanje.

Toplozračne peči oblikujemo po zahtevah in željah kupca ali pa dobavljamo in montiramo tipske kamine SUPRA-Francija.Toplozračni kamini cena

Peči keramika d.o.o.

4.6 (94.94%) 15 votes

Zakaj smo prava izbira?

Bogate izkušnje
Kvaliteta bivanja
V harmoniji z naravo
Strokovna pomoč