fbpx

  Preverite aktualno akcijo, samo še do konca meseca!   

07 39 35 750 info@peci-keramika.si
Pečnice
Pečnice
Pečnice
Pečnice

Pečnice

Proizvodnja pečnic za izdelavo lončenih peči in kaminov je organizirana in usmerjena kot proizvodnja za znanega kupca, kar pomeni, da je osnova za proizvodnjo znana oblika in barva peči za določenega kupca, saj je oblikovanje peči del opreme bivalnega prostora in v precejšnji meri izraz individualnosti vsakega posameznika.

V proizvodnem programu so pečnice v petdesetih različnih oblikah in sedemdesetih različnih barvah.
Izven standardnih oblik in barv izdelujemo tudi različne druge elemente po posebnih zahtevah tudi v barvah katere niso v redni proizvodnji.

Vse pečnice ali »kahlice«, kot se jim je včasih tudi reklo, so pred glaziranjem dimenzijsko usklajene (obrezane), tako da je zagotovljena hitra in natančna montaža brez dodatnih obdelav na mestu montaže. Robovi pečnic so rahlo zaobljeni in poglazirani, tako da nimajo neželjenih ostrih neglaziranih robov.

Vabimo Vas, da si velikosti, oblike in barve pečnic podrobno ogledate v prostorih našega salona.


Dimenzije

Barvna karta


Nova linija

Naš program pečnic stalno posodabljamo in širimo. Zaradi povečanega povpraševanja smo pripravili nekaj sodobnih reliefov in oblik. V ponudbi imamo sedaj tudi večje dimenzije pečnic 47 x 47 cm. Več si lahko pogledate v spodnji galeriji ali v našem salonu.

 


Proizvodnja

Proizvodni program vsebuje proizvodnjo pečnic različnih barv, velikosti in oblik, proizvodnjo uporabne in okrasne keramike po naročilu in proizvodnjo keramičnih elementov za namene restavratorskih del starih lončenih peči in fasade hiš.

Proizvodna tehnologija temelji na stoletni tradiciji in izkušnjah dolenjskih pečarskih mojstrov z uporabo zdravju in okolju neškodljivih naravnih materialov, obdelanih na sodobni strojni opremi.

Pečnice ali kahle, kot se jim tudi tradicionalno reče na dolenjskem, proizvajamo na podlagi tehnologije ki temelji na kombinaciji oblikovanja elementov s postopkom stiskanja in vlivanja keramične mase v vnaprej pripravljene modele želenih oblik in vseh pripadajočih zaključkov.


Proizvodnja pečnic različnih barv, velikosti in oblik po naročilu stranke, proizvodnja uporabne in okrasne keramike po naročilu, proizvodnja keramičnih elementov za namene restavratorskih delih starih lončenih peči

Zakaj smo prava izbira?

Bogate izkušnje
Kvaliteta bivanja
V harmoniji z naravo
Strokovna pomoč