fbpx
07 39 35 750 info@peci-keramika.si
Zidani štedilniki
Zidani štedilniki
Zidani štedilniki

Zidani štedilniki

Zidani štedilnik na drva je kurilna naprava, namenjena za kuhanje in pečenje, podrejeno pa delno tudi za ogrevanje prostora, v katerem se nahaja.
Izdelujemo jih izključno po naročilu na obrtniški način, oblikovno prilagojeno prostoru, v katerem se nahajajo. Lokacijsko se lahko umestijo v kuhinjski niz z ostalimi elementi.
Namen uporabe določa velikost kuhalne plošče, vgraditev enega ali več pekačev in volumen kotlička za segrevanje vode. Pekači so lahko vgrajeni v višini kurilnih vrat, ali pa v višini delovnega kuhinjskega pulta.
Okovje se izdeluje po naročilu in je lahko iz litega železa, jekla, nerjavečega jekla v polirani ali peskani izvedbi.
Kuhalna plošča je praviloma jeklena, debeline 6-10 mm, možna je izvedba s steklokeramično ploščo. Zunanja površina je obložena s keramičnimi pečnicami v barvi in oblikovno usklajeni z ostalo kuhinjsko opremo. Ostali material, primeren za oblogo vidnih sten, so tudi keramične ploščice.
Premer dimnika, potreben za priključitev štedilnika, je odvisen od velikosti in moči naprave, v veliki večini primerov zadostuje premer vsaj 160 mm, višine minimalno 4,50 m, možna je tudi priključitev na klasično zidan dimnik 14×14 cm, če je tehnično brezhiben. Kot za vsa kurišča, je potreben dovod izgorevalnega zraka minimalnega premera 125 mm ali več, kar je odvisno od velikosti in moči štedilnika..

Izvedi več

Zidani štedilniki
5 (100%) 4 vote[s]

Zakaj smo prava izbira?

Bogate izkušnje
Kvaliteta bivanja
V harmoniji z naravo
Strokovna pomoč