fbpx

  Preverite aktualno akcijo, samo še do konca meseca!   

07 39 35 750 info@peci-keramika.si
Zidani štedilniki
Zidani štedilniki
Zidani štedilniki

Zidani štedilniki

Zidani štedilnik na drva je kurilna naprava, namenjena za kuhanje in pečenje, podrejeno pa delno tudi za ogrevanje prostora, v katerem se nahaja.
Izdelujemo jih izključno po naročilu na obrtniški način, oblikovno prilagojeno prostoru, v katerem se nahajajo. Lokacijsko se lahko umestijo v kuhinjski niz z ostalimi elementi.
Namen uporabe določa velikost kuhalne plošče, vgraditev enega ali več pekačev in volumen kotlička za segrevanje vode. Pekači so lahko vgrajeni v višini kurilnih vrat, ali pa v višini delovnega kuhinjskega pulta.
Okovje se izdeluje po naročilu in je lahko iz litega železa, jekla, nerjavečega jekla v polirani ali peskani izvedbi.
Kuhalna plošča je praviloma jeklena, debeline 6-10 mm, možna je izvedba s steklokeramično ploščo. Zunanja površina je obložena s keramičnimi pečnicami v barvi in oblikovno usklajeni z ostalo kuhinjsko opremo. Ostali material, primeren za oblogo vidnih sten, so tudi keramične ploščice.
Premer dimnika, potreben za priključitev štedilnika, je odvisen od velikosti in moči naprave, v veliki večini primerov zadostuje premer vsaj 160 mm, višine minimalno 4,50 m, možna je tudi priključitev na klasično zidan dimnik 14×14 cm, če je tehnično brezhiben. Kot za vsa kurišča, je potreben dovod izgorevalnega zraka minimalnega premera 125 mm ali več, kar je odvisno od velikosti in moči štedilnika..

Izvedi več

Zakaj smo prava izbira?

Bogate izkušnje
Kvaliteta bivanja
V harmoniji z naravo
Strokovna pomoč