fbpx

  Preverite aktualno akcijo, samo še do konca meseca!   

07 39 35 750 info@peci-keramika.si
Toplozračne peči
Toplozračne peči
Toplozračne peči
Toplozračne peči
Toplozračne peči

Toplozračne peči

Hitro topli zrak – tudi za več prostorov
Toplozračne peči so praviloma sestavljene iz kaminskega kurišča (vložka), obloge iz pečnic ali drugega mineralnega materiala s sposobnostjo akumulacije toplote ter sistema (kanalov) regulacijskih zračnikov za ogrevanje prostora ali sosednjih prostorov. Obloga ne sme biti iz plinobetona, betona ali kamna, saj so to materiali, ki ne akumulirajo toplote. Pri teh pečeh se ne uporablja ventilatorjev za prisilno kroženje zraka.

Značilnosti toplozračnih peči

  • Prostor ogrevajo s kroženjem zraka (naravni vzgon),
  • prostor začnejo segrevati že po 15 do 20 minutah po začetku kurjenja,
  • imajo možnost segrevati več sosednjih prostorov (ustrezna regulacija zračnikov);
  • ko se izravna temperatura zraka (zaprti zračniki)
  • po prenehanju kurjenja obloga oddaja toploto še približno tri do štiri ure, odvisno od stopnje segretosti

V toplozračnih pečeh se uporabljajo kurišča s steklenimi vrati, ki se lahko odpirajo na stran ali pa dvižno. Z uporabo kurišč, ki imajo vgrajeno šamotno oblogo sicer povečamo akumulacijsko sposobnost celotne peči, vendar podaljšamo čas, ki je potreben za začetek oddajanja toplote.
Kombinirane lončene peči so peči, ki so zgrajene v kombiniranem sistemu med klasičnimi lončenimi in toplozračnimi pečmi. Prostor segrevajo kombinirano in sicer toplozračno (naraven vzgon zraka) in s sevanjem lončenega dela peči. Sestavljene so iz toplozračnega in klasičnega dela. Toplozračni del vsebuje kaminsko kurišče, oblogo iz pečnic ali iz mineralnega materiala s sposobnostjo akumulacije toplote in sistem zračnih regulatorjev. Klasični del vsebuje sistem šamotnih dimovodnih kanalov in oblogo iz pečnic, lončenih zidakov ali drugih mineralnih materialov s sposobnostjo akumulacije toplote. Oblikovanje klasičnega dela je možno v obliki razgibanega dodatka ali ogrevane klopi z ogrevanim naslonom ali brez njega.

Izvedi več

Zakaj smo prava izbira?

Bogate izkušnje
Kvaliteta bivanja
V harmoniji z naravo
Strokovna pomoč