fbpx

  Preverite aktualno akcijo, samo še do konca meseca!   

07 39 35 750 info@peci-keramika.si
Material za gradnjo kaminov
Material za gradnjo kaminov

Material za gradnjo kaminov

V proizvodnem procesu uporabljamo namenske materiale za izdelavo pečnic, ki se odlikujejo predvsem po naslednjih lastnostih: so zdravju neškodljivi in zagotavljajo primerno akumulacijsko sposobnost peči. Osnovna surovina za oblikovanje pečnic je glina priznanega svetovnega proizvajalca, sestavljena iz celo 28 vrst glin različnih lastnosti z vmešanim šamotnim zdrobom primerne granulacije. Površinska obdelava pečnic je z glazurami naravnega izvora, katere so v času uporabe popolnoma zdravju neškodljive.

Ostali materiali, uporabljeni pri montaži peči, to so predvsem pečarske malte in pečarski šamoti, imajo enake karateristike in fizikalne lastnosti kot pečnice, tako da zagotavljajo enake temperaturne raztezke in akumulacijsko sposobnot.

Posebnost so seveda šamotni materiali, katere uporabljamo za izgradnjo krušnih (kmečkih) peči ter peči za pečenje pic. To so namenski šamoti, namenjeni za peko »RATH«, katerim je glavna lastnost, da zadržijo željeno temperaturo enakomerno, ves potreben čas pečenja, se ne luščijo in ne razpokajo.

Pečarska okovja, to so kuriščna vrata, okovja za zidane štedilnike, dimovodni kanali, toplozračne rešetke, rešetke za kurišča ter materiali za finalno obdelavo zunanjosti peči, dobavljamo in vgrajujemo od priznanih slovenskih in evropskih proizvajalcev z dolgoletno tradicijo pri proizvodnji tovrstnih izdelkov.

Objavljene cene so informativne narave. Pridržujemo si pravico do spremembe cen, zato nas za aktualne cene pokličite ali pošljite povpraševanje.

Članki

Zakaj smo prava izbira?

Bogate izkušnje
Kvaliteta bivanja
V harmoniji z naravo
Strokovna pomoč