fbpx

  Preverite aktualno akcijo, samo še do konca meseca!   

07 39 35 750 info@peci-keramika.si
Material za gradnjo kaminov
Material za gradnjo kaminov

Material za gradnjo kaminov

V proizvodnem procesu uporabljamo namenske materiale za izdelavo pečnic, ki se odlikujejo predvsem po naslednjih lastnostih: so zdravju neškodljivi in zagotavljajo primerno akumulacijsko sposobnost peči. Osnovna surovina za oblikovanje pečnic je glina priznanega svetovnega proizvajalca, sestavljena iz celo 28 vrst glin različnih lastnosti z vmešanim šamotnim zdrobom primerne granulacije. Površinska obdelava pečnic je z glazurami naravnega izvora, katere so v času uporabe popolnoma zdravju neškodljive.

Ostali materiali, uporabljeni pri montaži peči, to so predvsem pečarske malte in pečarski šamoti, imajo enake karateristike in fizikalne lastnosti kot pečnice, tako da zagotavljajo enake temperaturne raztezke in akumulacijsko sposobnost.

Specialne pečarske malte »RATH« se po izkušnjah naši pečarjev najbolje obnesejo. Rath Universal je klasična ilovica z izboljšano lastnostjo, da počasi veže. Malta za zidanje krušne peči se uporablja RATH Universal Super. Prav tako se uporablja za zidanje kurišč lončenih, pica in kmečkih peči. Ker ima primešane tudi steklena vlakna ni potrebno dodajati steklene vode. Odporna je na temperature do 1000 °C. Malta Rath Profix je hitro vezoča, saj je suha že po 10min in je prav tako odporna na visoke temperature do 350 °C. Uporablja se za lepljenje spojev, kjer potrebujemo da hitro zveže. Vsem maltam je potrebno dodati le navadno vodo ter premešamo do primerne gostote in so že pripravljene za uporabo.

Posebnost so seveda šamotni materiali, katere uporabljamo za izgradnjo krušnih (kmečkih) peči ter peči za pečenje pic. To so namenski šamoti, namenjeni za peko »RATH«, katerim je glavna lastnost, da zadržijo željeno temperaturo enakomerno, ves potreben čas pečenja, se ne luščijo in ne razpokajo.

Pečarska okovja, to so kuriščna vrata, okovja za zidane štedilnike, dimovodni kanali, toplozračne rešetke, rešetke za kurišča ter materiali za finalno obdelavo zunanjosti peči, dobavljamo in vgrajujemo od priznanih slovenskih in evropskih proizvajalcev z dolgoletno tradicijo pri proizvodnji tovrstnih izdelkov.

Objavljene cene so informativne narave. Pridržujemo si pravico do spremembe cen, zato nas za aktualne cene pokličite ali pošljite povpraševanje.

Članki

Zakaj smo prava izbira?

Bogate izkušnje
Kvaliteta bivanja
V harmoniji z naravo
Strokovna pomoč