Aktualno

Kurišča Spartherm

Kaminska kurišča SPARTHERM so glede palete oblik, moči in izgleda skorajda identična kuriščem SCHMID. Potreben premer dimnika za priključitev kurišč SPARTHERM je od 160mm – 200mm, v večini primerov pa za ta kurišča zadostuje premer dimnika 180 mm. Za potrebe gorenja in varne uporabe je potrebno zagotoviti dovod zunanjega zraka minimalnega premera 125 mm.

Kaminski vložek SPARTHERM  ̶  vse, kar potrebujete za kakovosten kamin

SPARTHERM kurišča so zelo podobna kaminskim vložkom SCHMID, saj sta proizvajalca med seboj brata in izhajata iz istega podjetja ki se je na neki točki razdelilo. Za delovanje potrebujejo dimnik s premerom 160  ̶ 200 mm, v večini primerih je dovolj že širina premera 180 mm. SPARTHERM zagotavlja moderne, vzdržljive elemente za kurjenje, ki vključujejo napreden dizajn in tehnologijo. Pomembno je, da velikost kurišča prilagajamo svojim potrebam: tako velja, da kaminom in pečem, ki opravljajo zgolj estetsko vlogo v prostoru, ni potrebno zagotoviti velikega kurišča, saj vložki večjih dimenzij imajo slabše izkoristke gorenja.  

Izbirate lahko med sodobnimi in klasičnimi vložki za kamin, ki se ponašajo s svojo trpežnostjo in odlično tehnologijo. Največ nam pomeni vaša varnost, zato imajo vsi izdelki v naši ponudbi nastavek za dovod zunanjega zraka. Na ta način kaminski vložek dobi zadostno količino kisika za gorenje in uspešno odvaja dim, ki nastaja med kurjenjem. Za več informacij o tem, kako se posamezni izdelki med seboj razlikujejo, povprašajte našega izkušenega strokovnjaka. Z veseljem vam bomo pomagali! Vsi izdelki imajo odlično zatesnitev vrat, zaradi katerih je izkoristek še boljši. Kaminski vložki so primerni za umestitev v vse vrste prostorov: tako klasične kot tudi novogradnje in pasivne.

kobok
schmid
spartherm
rath
sibelco
cbtec