fbpx

  Preverite aktualno akcijo, samo še do konca meseca!   

07 39 35 750 info@peci-keramika.si
Vrtni kamini in žari – Iwona grills
Vrtni kamini in žari – Iwona grills
Vrtni kamini in žari – Iwona grills
Vrtni kamini in žari – Iwona grills
Vrtni kamini in žari – Iwona grills
Vrtni kamini in žari – Iwona grills

Vrtni kamini in žari – Iwona grills

Iwona Grills žari predstavljajo nov slog preživljanja prostega časa, tako v ožjem krogu  družine, kot tudi v širšem krogu prijateljev. Priljubljeni so tako med širšo javnostjo, kot tudi med profesionalnimi kuharji. Uporabljajo se privatno, v restavracijah, hotelih in gostiščih. Gostinske družabne prireditve s pripravo hrane na žarih Iwona Grills pritegnejo veliko pozornosti in so deležne samo pozitivnih odzivov.

Kaj dela žare Iwona Grills edinstvene?

Brezčasne žare IWONA GRILLS proizvaja poljsko podjetje IWONA PELLETS Sp. z o.o. v proizvodnem obratu, ki se nahaja v osrednji Poljski, v kraju Rąbień AB blizu Lodža. Podjetje Iwona Pellets je že vrsto let svetovno vodilno v proizvodnji hibridnih kaminskih vložkov na pelete in drva.

Izdelki Iwona Pellets so v prodaji v prek desetih državah širom po svetu. Po dolgoletnih izkušnjah z načrtovanjem, proizvodnjo, prodajo in servisiranjem naprednih grelnih naprav je podjetje ustvarilo Iwona Grills – samodelujoče in vzdržljive naprave brezčasnega izgleda, ki niso namenjene samo peki na žaru.

Po mnogih preizkušanjih se je izkazalo, da so ti roštilji s svojim neverjetnim vzdušjem domačega ognjišča izjemno privlačni za peko kot tudi za ambient. Srečanja v krogu najbližjih trajajo ob vrtnih kaminih Iwona Grills veliko dlje in ostanejo dolgo v spominu.

Posebno starano jeklo, prevlečeno s patino rje

Žari, mize in police Iwona Grills so prilagojeni za uporabo na prostem v kakršnih koli vremenskih pogojih. Ti izdelki so izdelani iz jekla, odpornega na atmosferske vplive, imenovanega tudi korten jeklo, ki kaže znake korozije. Proces korozije se lahko s časom razvije in barva jekla se lahko s tem spreminja. Naravna korozijska plast ščiti pločevino pred pravo rjo, s čemer pločevina
dejansko ostaja dolgo časa nepoškodovana.

Grelna plošča je profilirana z naklonom navznoter

Debela grelna plošča je narejena iz posebne vrste jekla, ki preprečuje sprijemanje med peko na žaru. Grelna plošča je tovarniško profilirana z naklonom proti sredini žara. Umazanija, olje in maščobe med peko ne iztekajo z žara navzven. Grelne plošče roštilja so izdelane iz jekla brez zaščitne plasti, zato jih je treba impregnirati s kuhinjskim oljem. Grelne plošče je tudi enostavno odmontirati.

Kakšno vrsto lesa uporabiti za kurjenje žara Iwona grills?

Najpomembneje je, da je les zelo suh, ker se kot tak hitro razgori in ne ustvarja dima. Priporočena vrsta lesa je bukev. Bukov les zgoreva zelo počasi in čisto, ker ima veliko kalorično vrednost. Najboljša velikost polenov so majhni kosi teže do 1 kg. Manjša kot bodo polena, manj bo dima. Za razgorevanje ognja priporočamo zložiti manjše kose lesa v kup in uporabiti ekološki netivne kocke za podkuritev. Ogenj enostavno zanetite z uporabo dovolj dolge vžigalice, dodatni pihalniki niso potrebni.

Dodatki vrtnih kaminov Iwona Grills:

  • Dodatna rešetka za žar
  • Pokrov iz nerjavečega jekla

  • Rokavice odporne na visoke temperature

  • Kuharska lopatica iz nerjavečega jekla

Enostavnost montaže kamina

Žari so dobavljivi v razstavljenem stanju, sestavitev žara vzame vsega 10 minut. Žar je treba postaviti na stabilno površino, po privitju kurišča na podlago žara je treba žar ob uporabi vodne vage z reguliranjem nastavljivih nog naravnati v vodoravno lego. Nato se namesti grelno ploščo, nastavi se jo simetrično. Namestitev žara v vodoravno lego je zelo pomembna, da se bo odvečna maščoba na grelni plošči stekala proti kurišču in ne navzven (tovarniška plošča je profilirana z naklonom navznoter).

Uporabljajte žar skozi vse leto!

Žari Iwona Grills se odlično obnesejo tudi v hladnejših delih leta. Pozimi vam lahko služi kot vrtni kamin, okoli katerega si lahko pričarate nepozabne večere. Ogenj v posamezniku vzbudi prvinskost, medtem ko s hipnotičnimi plameni pričara igro, ki jo lahko opazujemo ure in ure. Tako boste s kaminom Iwona Grills pričarali prijetno in toplo vzdušje tudi v mrzlih zimskih dneh.

Za dodatne informacije in za individualno ponudbo nas pokličite na 07 39 35 750 ali pošljite povpraševanje na spletno stran. Z veseljem vam bomo odgovorili na vaša vprašanja.

Podjetje Peči keramika je uradni zastopnik vrtnik kaminov in žarov Iwona grills za Slovenijo. Članek je informativne narave zato si podjetje Peči keramika pridržuje pravice vnosa morebitnih napak in ažurnosti podatkov. Za natančne informacije mojstra in individualna vprašanja nas kontaktirajte na telefon ali mail. Veseli pa bomo tudi vašega osebnega obiska v našem salonu!

<<< Nazaj na članke

Zakaj smo prava izbira?

Bogate izkušnje
Kvaliteta bivanja
V harmoniji z naravo
Strokovna pomoč