fbpx

  Preverite aktualno akcijo, samo še do konca meseca!   

07 39 35 750 info@peci-keramika.si
Najboljša “škoda” med sodobnimi kamini!
Najboljša “škoda” med sodobnimi kamini!
Najboljša “škoda” med sodobnimi kamini!
Najboljša “škoda” med sodobnimi kamini!

Najboljša “škoda” med sodobnimi kamini!

Sodobni kamini imajo za glavni tehnični element industrijski kaminski vložek oziroma kurišče. Ko zakurimo, v kaminu gori ogenj in mora zato vzdržati visoke mehanske in temperaturne obremenitve. Glavne lastnosti, na katere moramo biti pozorni, ko izbiramo kaminski vložek, so: masivna ognjeodporna pločevina, kvalitetna debela šamotna obloga v kaminu, učinkovit predgret dovod zunanjega zraka v kurišče in ob robu vrat za samočiščenje stekla, kakovosten sistem zapiranja in odpiranja vrat ter dobro tesnjenje vrat. Za hiše z rekuperacijo mora biti kaminski vložek tudi zrakotesen.

Kobok, Schmid, Spartherm, Kratki?

Na trgu je veliko proizvajalcev kaminskih vložkov, vendar se povprečni kupec, ki prvič kupuje kamin, težko odloži za pravega. Preprost nasvet, ki nam ga bo dal prijatelj, da najcenejše velikokrat ni dobro, najdražje pa največkrat preplačamo, tudi tukaj drži. Najboljše razmerje med kakovostjo in ceno imajo po naših izkušnjah kaminski vložki Kobok. Cenovno so nekje v srednjem razredu, medtem ko smo v dvajsetletni zgodovini prodajanja le-teh z njimi imeli najmanj problemov, kljub največjemu številu prodanih kurišč, to je več kot 210 komadov letno.

Zrakotesna kaminska kurišča za rekuperacijo?

Zrakotesnost kamina je v zadnjih letih še posebej pomembna, saj so hiše dobro zatesnjene in imajo prisilno prezračevanje (rekuperacijo). Vsi kaminski vložki Kobok so tudi zrakotesni in dobro tesnijo tudi v hišah z rekuperacijo, da ne pride do uhajanja dima v prostor. Problem uhajanja dima se lahko pojavi ob nepravilni uporabi in vgradnji kamina in kuhinjske nape. Sodobne močne nape, z izpuhom zraka v zunanjost, v prostoru ustvarijo podtlak. Zato je nujno treba vgraditi kakovostno kaminsko kurišče ki jih imajo vgrajene tudi kotni kamini.

 

Dvojna zasteklitev pri kaminu − da ali ne?

Če je zasteklitev kurišča večja ali če je v bližini kakšno pohištvo, je dvojna zasteklitev smiselna, saj zmanjša prenos toplote prek stekla za 15−20 %. Vogalni kamini ali trostranski kamini imajo tudi to opcijo.

Za dodatne informacije in za individualno ponudbo nas pokličite na 07 39 35 750 ali pošljite povpraševanje na spletno stran. Z veseljem vam bomo odgovorili na vaša vprašanja.

Članek je informativne narave zato si podjetje Peči keramika pridržuje pravice vnosa morebitnih napak in ažurnosti podatkov. Za natančne informacije mojstra in individualna vprašanja nas kontaktirajte na telefon ali mail. Veseli pa bomo tudi vašega osebnega obiska v našem salonu!

Peči-keramika – Za vaš topel dom!

 

<<< Nazaj na Modele kaminov

Zakaj smo prava izbira?

Bogate izkušnje
Kvaliteta bivanja
V harmoniji z naravo
Strokovna pomoč