fbpx

  Preverite aktualno akcijo, samo še do konca meseca!   

07 39 35 750 info@peci-keramika.si
Hypokavst kamin
Hypokavst kamin
Hypokavst kamin

Hypokavst kamin

Kamin hypokavst uporablja princip toplega zraka v zaprti komori. V nasprotju s toplozračnimi kamini, pri katerih topel zrak vedno kroži po sobah, v hypokavstnem kaminu ni zračnikov ali drugih odprtin za izhod toplega zraka. Torej toplota, ki nastane v kaminskem vložku Kobok ko kurimo, segreje zrak okoli vložka, le ta pa kroži po notranjih površinah sten kamina, ki so narejene iz pečnic ali drugega akumulativnega materiala (npr. pečarska opeka), in jih ogreje. Ena od prednosti kamina iz pečnic je njegova oblika, struktura in izviren, prefinjen izgled. Če se kamin razširi v druge prostore, vroč zrak iz kamina vstopi v vse notranje dele kamina in tako ogreje več prostorov.

V podjetju Peči-keramika se posvečamo tehnologiji ogrevanja s hypokavstičnim kaminom že nekaj let, in lahko trdimo, da je proizvedena toplota enake kakovosti kot pri klasičnih lončenih pečeh, vendar obstaja ena bistvena prednost. Lončena peč se ogreva s tokom dima (dim iz kurišča), ki kroži v dimnih kanalih in ogreva pečnice ter ima majhno porabo goriva. Hypokavst kamin se ogreva s tokom toplega zraka, zato je kurišče ločeno od pozidave s praznim prostorom. Poraba goriva je odvisna od vrste kurišča in dimniškega sistema. Ko primerjamo toplozračni kamin s hypokavstičnim kaminom, po naših izkušnjah najdemo le hypokavstični sevalni kamin za ogrevalno napravo najboljše kakovosti, ne samo z zdravstvenega vidika, ampak tudi z vidika ekonomičnosti porabe goriva.

Tak sistem lahko zgradi samo usposobljen strokovnjak z izkušnjami in znanjem – pečar mojster. Pečar mora kurišče pravilno priklopiti in pozidati, ter pri gradnji upoštevati stroge protipožarne ukrepe. Za več informacij glede hypokavst kamina nas kontaktirajte.

Peči-keramika d.o.o. – Novo mesto

Zakaj smo prava izbira?

Bogate izkušnje
Kvaliteta bivanja
V harmoniji z naravo
Strokovna pomoč